Daily UI Design Challenge

2022

UI Design
app design
mobile design
webdesign
figma

In mei 2022 ben ik begonnen met de Daily UI Design Challenge: https://www.dailyui.co/

De Daily UI challenge houdt in dat je maandag t/m vrijdag voor 100 dagen elke dag een design opdracht krijgt via de mail bijvoorbeeld:

"Create a sign-up page, modal, form, or app screen related to signing up for something. It could be for a volunteer event, contest registration, a giveaway, or anything you can image."

Met deze informatie mag je zelf invulling geven aan jouw ontwerp.

Ik ben begonnen aan deze challenge om meer ervaring op te doen in een breed scala van design elementen zoals formulieren, wizards, landing pages noem het maar op. Naast het uitbreiden en experimenteren met verschillende elementen leer ik ook bij in het werken met Figma waar ik dit jaar aan ben begonnen.

Alle Designs worden geplaatst op mijn Dribbble account waar onder andere ook mijn Illustraties en animaties op staan.

Een aantal werken uitgelicht:

Daily UI #001 (Sign up)

Voor de eerste challenge heb ik een sign up flow ontworpen voor een Yogo applicatie, waar je o.a. in kan loggen met Facebook, Google en E-mail. Stap voor stap loop je de wizard heen om zo alle gegevens te verzamelen voor de beste gebruikservaring van de applicatie.

 

Daily UI #002 (Credit Card Checkout)

Voor de tweede challenge heb ik een betaal flow ontworpen. Maak je geen zorgen alle gegevens zijn nep!

 

Daily UI #003 (Landing page)

Dit moet toch wel mijn persoonlijke favoriet zijn. Voor dag 3 heb ik de Nintendo landing page een redesign gegeven. Waarbij die nieuwste releases de hoogste prioriteit hebben gekregen.