Paaspop 2019

Feb 2019 - April 2019

Interaction Design
Concepting
Web App
Raspberry pi

In 2019 heb ik samen met een groep delta studenten onder de naam van "De Beeldbuis" deelgenomen aan het bekende Popfestival Paaspop in Schijndel. De Beeldbuis is elk jaar verantwoordelijk voor de video content op de main stage schermen tijdens de act wissels en de Timetable waarop de aankomende artiesten worden aangekondigd. Daarnaast worden er ook nog allerlei interactieve projecten gemaakt die elk jaar anders zijn.

Voor Paaspop 2019 waren er naast de timetable nog meerdere projecten zoals: Mosaic, Gekke Bekke Trekke, Red VS Blue, Frame en de Timelapse camera. Ik heb gewerkt aan het concept, de designs en development voor Gekke Bekke Trekke en ik heb de Timelapse camera opstelling gemaakt.

Apollo de main stage van paaspop tijdens optredens worden de schermen beheerd door "De Beeldbuis" (Fontys Delta)

1. Gekke Bekke Trekke (GBT)

Gekke Bekke Trekke is een interactief spel waarin bezoekers van Paaspop worden uitgedaagd om zo snel mogelijk een serie aan gekke opdrachten uit te voeren. De deelnemers met de hoogste score konden tickets winnen voor het We Are Electric festival.

Designs

Voor Gekke Bekke Trekke heb ik gewerkt aan het concept, design/branding, prototype en de uiteindelijke uitwerking. Voor de designs heb ik gewerkt aan een styling die aansluit op het huisstijl handboek van paaspop in 2019. Voor GBT heb ik een aantal achtergronden en een logo ontworpen deze komen ook terug op het houtenframe dat om de tablet heen gemonteerd is. 

De designs zijn geoptimaliseerd voor tablet gebruik en er is rekening gehouden met eventuele licht inval op het zonnig festival. De knoppen zijn groot zodat ze gemakkelijk aan te tikken zijn terwijl de tablets worden vastgehouden.

Voor het houte frame heb ik de achtergronden omgezet naar een line document om het met een lasercutter te graveren in het frame.


Gekke Bekke Trekke tablets en het houten frame

Technisch

Gekke Bekke Trekke bestaat uit een houten frame met daarin een Android tablet waar op lokaal een web app draait gemaakt met HTML, CSS, JS en PHP. Vanwege slechte internet verbinding op paaspop hebben we alles lokaal gehouden. De opdrachten worden vanuit een JSON file random ingeladen en de data van de winnaars worden met PHP in een lokale MySQL database opgeslagen. 

De after movie

  
Gekke Bekke Trekke Aftermovie

2. Timelapse Camera

De timelapse Camera is bedacht om extra content te genereren voor de main stage schermen. Door tussen 13:00 en 23:59 werd er elke minuut een foto gemaakt van de Apollo (main stage) zaal. Wanneer je de foto’s achter elkaar edit in een video krijg je een timelapse waarin je kan zien hoe de zaal volloopt en weer leegloopt.


De Timelapse camera opgehangen in de trust

De camera hing boven in een trust bij een bar voorin in de zaal. Voor de Timelapse is gebruik gemaakt van een Canon EOS 550D die gekoppeld is via USB aan een Raspberry pi. Op de Pi is GPhoto2 geïnstalleerd die via een python script een foto maakt. Met een Cronjob wordt dit script elke minuut uitgevoerd tussen 13:00 en 23:59.  Daarnaast draait er nog een cronjob op de pc waar de foto’s uiteindelijk naar toe worden gestuurd. Elk kwartier worden alle fotos van de pi naar de pc verstuurd en daarna van de Pi verwijderd. Deze verbinding wordt via SSH gedaan.

 
Timelapse van zaterdag