Autoplanner

2022

UX Design
Figma
UI Design
Concepting

Autoplanner is een planning en facturen systeem ontworpen voor zzp'ers. In Autoplanner kan de zzp'er zijn agenda, facturen en klantenbestand beheren. De ondernemer kan in het systeem zelf werktijden, pauzetijden en vakanties opgeven waarmee de agenda rekeninghoud tijdens het automatisch inplannen van afspraken. Niet alleen de ondernemer maar ook zijn/haar klanten kunnen gebruik maken van autoplanner om nieuwe afspraken in te plannen en facturen in te zien.

Autoplanner is begonnen als een opdracht voor een zzp schoorsteen schoonmaker (de naam in het design is echter fictief), met als idee het systeem ook bruikbaar te maken voor andere zzp'ers. Het doel van autoplanner is om periodieke afspraken automatisch in te plannen en ook het stuk van facturen beheren makkelijker te maken. 

Voor autoplanner heb ik de volledige designs gerealiseerd voor het maken van een versie 1.0. Hieronder staan enkele pagina's uit het design. 

De grootste uitdagingen bij het ontwerpen van autoplanner zijn de hoeveelheid instellingen die aangepast kunnen worden door de ondernemer zoals het aanmaken van verschillende taken, invullen van werktijden en vakanties, bedrijfsgegevens etc... Al deze instellingen moeten goed vindbaar zijn en zo worden ontworpen dat de gebruiker niet overvallen wordt met een lange lijst aan instellingen. Daarom is er voor gekozen om gebruik te maken van instellingen secties zodat de instellingen in kleine stukken aan de gebruiker worden getoont. 

Login pagina

 

Dashboard pagina met agenda element en notificatie lijst

 

Nieuwe taak aanmaken modal

 

Profiel pagina persoonlijke gegevens

 

Profiel pagina bedrijfsgegevens aanpassen en downloaden

 

Facturen overzichtspagina

 

Nieuwe factuur aanmaken